Siqni -henkilöstökyselyn käyttöönotto

Millä kielillä Siqni on toteutettavissa?

Tällä hetkellä Siqni®-kyselyn vastauskielet ovat suomi, englanti, ruotsi, norja, viro, latvia, liettua italia, espanja, ranska, saksa, puola, tšekki, slovenia, slovakki, ukraina, unkari, kroatia, bulgaria, romania, serbia, turkki, venäjä, kiina, thai ja korea. Lisäämme kieliversioita tarpeen mukaan.

Minkälaiselle yritykselle Siqni sopii?

Me uskomme, että Siqni®-kysely sopii yritykselle kuin yritykselle, kaikilla toimialoilla. Alle 15 henkilön yritykset eivät hyödy aivan kaikista Siqnin ulottuvuuksista, mutta kehitystyökaluna Siqni® toimii myös niille. Siqni® voidaan toteuttaa sähköisesti myös niille organisaatioille, joiden vastaajilla ei ole omaa sähköpostiosoitetta.

Kuinka usein Siqni kannattaa toteuttaa?

Siqni®-kysely kannattaa tehdä kerran tai kaksi vuodessa, riippuen täysin organisaation tilanteesta ja tilasta. Siqni® ei ole pulssityökalu, mutta lue myös SiqniTrend -palvelusta.

Miten SiqniTrend eroaa tavallisisesta Siqnistä?

Suurin osa asiakkaistamme tekevät Siqnin kerran vuodessa. Kehitystyötä tehdään kuitenkin jatkuvasti ja asiakkaamme haluavat seurata työntekijäkokemuksen kehittymistä. SiqniTrend auttaa seuraamaan kehitystyötä nopeammalla syklillä (1-3 kertaa vuodessa). Ei ole kuitenkaan pulssikysely, vaan työntekijäkokemuksen kehityksen mittaamisen työkalu. Se tarjoaa erinomaisen välineen esimiehille pysähtyä ja keskustelemaan alaisensa kanssa. SiqniTrend auttaa entistä paremmin viemään työntekijäkokemusta asiana osaksi jatkuvaa johtamista.

Sain kutsun vastata Siqniin

Kauanko Siqniin vastaamisessa menee?

Siqni® on kaksijakoinen kysely: Se on rakenteensa puolesta helppo ja kevyt, mutta sisältönsä puolesta (niille jotka ottavat kyselyn tosissaan) haastavaksi kuvailtu. Mutta toisin kuin muut kyselyt, vastaaminen Siqniin on vastaajalle hyödyllinen ja kehittävä kokemus. Vastaamiseen menee 2-30 minuuttia riippuen vastaajan omasta aktiivisuudesta.

Millä päätelaitteilla Siqni toimii?

Siqni® toimii kaikilla päätelaitteilla, eli niin tietokoneilla, padeillä kuin älypuhelimessa. Suosittelemme kuitenkin kyselyn täyttämistä tietokoneella, sillä kyselyn ydin on avoimissa vastauksissa ja niihin vastaaminen kännykällä saattaa olla hieman haastava.

Klikkaan sähköpostin kutsulinkkiä, mutta minulle avautuu vain tyhjä valkoinen sivu. Mitä teen?

Kannattaa ensiksi tarkistaa millä selaimella käytät Internetiä. Siqni toimii kaikilla muilla selaimilla, mutta Internet Explorerille sitä ei ole suunniteltu IE:n tietoturvan heikkouden takia.

Minua kiinnostaa miten tuo anonymisointi on toteutettu. Miten sähköpostiosoitteeni ja linkki ovat yhdistetty?

Jokaisella kyselyyn sähköpostitse vastaavalle työntekijälle luodaan järjestelmän toimesta henkilökohtainen linkki. Linkin ja sähköpostin välistä yhteyttä ei näe kyselyä toteuttava Siqnificant Company Oy saati tutkittavan organisaation edustajat. Siqnificant Company ei siis voi (eikä suostu) koskaan raportoida yksittäisten vastaajien vastauksia, eikä työnantajasi pysty ristiintaulukoimaan tai muuten selvittämään sinun vastauksiasi.

Miksi sähköpostiosoitteeni ja linkki ovat yhteydessä toisiinsa? Onko Siqniin varmasti täysin anonymiia vastata?

Sähköpostitse lähetettävä linkki on jokaiselle vastaajalle uniikki siksi, että voimme seurata kyselyn vastaamisaktiivisuutta ja tarvittaessa muistuttaa siitä. Samoin on tärkeää, että yksi henkilö vastaa kyselyyn vain yhden kerran. Lisäksi vastaukset lajitellaan raportointia varten asiakasyrityksen organisaatiorakenteen mukaisesti. Jos vastaajia on liian vähän anonymiteetin suojaamiseksi, ei tuloksia näiltä osin esitetä lainkaan. Vastaajien tiedot, yksilöllinen linkki mukaan lukien, säilötään eri tietokannassa kuin varsinainen vastausdata. Näitä kahta tietoa ei ole mahdollista yhdistää toisiinsa, joten vastaukset ovat todella täysin anonyymejä.

Tilasin Siqni-kyselyn lopussa yhteenvedon omista vastauksistani sähköpostiini. Viesti ei jostain syystä tullut perille. Onko minun mahdollista vielä saada omia vastauksiani itselleni?

Toki on! Voit tilata omat raporttisi laittamalla meille viestiä osoitteeseen info@siqni.fi niin saat ne erillisessä viestissä kolmena erillisenä raporttina. Syy siihen, miksi vastaaja saa kolmena eri raporttina Siqni vastauksensa on se, että näitä voi halutessaan ottaa mukaan tietyssä laajuudessa esimiehen kanssa käytäviin 1-2-1 keskusteluihin mukaan. Jos vastaaja haluaa vain keskustella itselleen viidestä merkityksellisestä asiasta, mutta ei vaikka halua paljastaa avoimia kommenttejaan, erilliset raportit mahdollistavat tämän.

Vastaan Siqni-kyselyyn pin-koodilla. Onko minun mahdollista saada omia raporttejani itselleni?

Ilman muuta. Voit kyselyn viimeisellä sivulla syöttää haluamasi sähköpostiosoitteen sille varattuun kenttään, jolloin saat henkilökohtaiset raporttisi.