För kunder

På dessa sidor har vi samlat alla de viktigaste frågorna relaterade till Siqni medarbetarundersökningen. Här kan du få support som portalanvändare, chef och medarbetare.

Vanliga frågor och svar

Genomföring

På vilka språk kan man genomföra Siqni?

Siqni®-undersökningen kan besvaras på svenska, engelska, finska, norska, estniska, lettiska, litauiska, italienska, spanska, franska, tyska, polska, tjeckiska, slovenska, slovakiska, ukrainska, ungerska, kroatiska, bulgariska, rumänska, serbiska, turkiska, ryska, kinesiska, thailändska och koreanska. Vi kommer att lägga till språkversioner vid behov.

Vilken typ av företag är Siqni lämplig för?

Vi tror att Siqni®-undersökningen är lämplig för alla företag, för alla branscher. Företag med färre än 15 medarbetare drar inte nytta av Siqnis alla dimensioner, men Siqni® fungerar som ett utvecklingsverktyg även för dem. Siqni® kan också implementeras elektroniskt för de organisationer vars deltagare inte har sin egen e-postadress.

Hur ofta ska Siqni göras?

Siqni®-undersökningen bör genomföras en eller två gånger om året, helt beroende på organisationens situation och tillstånd. Siqni® är inte ett pulsverktyg, men läs också om SiqniTrend.

Hur skiljer sig SiqniTrend från vanligt Siqni?

De flesta av våra kunder gör Siqni en gång om året. Utvecklingsarbetet pågår dock hela tiden och våra kunder vill följa medarbetarnas utveckling. SiqniTrend hjälper till att övervaka utvecklingsarbetet i en snabbare cykel (1-3 gånger om året). Det är emellertid inte en pulsundersökning utan ett verktyg för att mäta utvecklingen av medarbetarupplevelsen. Det är ett utmärkt verktyg för chefer att stanna och prata med sina medarbetare.

Jag fick en inbjudan att svara på Siqni

Hur lång tid tar det att svara på Siqni?

Siqni® är en tvådelad undersökning: Den är enkel och lätt strukturerad, men beskrivs som utmanande innehållsmässigt. Men till skillnad från andra undersökningar är svaret på Siqni en användbar och utvecklande upplevelse för deltagaren. Det tar 5-30 minuter att svara, beroende på deltagarens egen aktivitet.

Hur kan jag svara på Siqni?

Siqni® fungerar med alla terminaler, dvs. datorer, paddor och smartphones. Vi rekommenderar dock att du fyller i enkäten på en dator, eftersom det kan vara lite mer utmanande att ge öppna svar på en mobiltelefon.

Jag klickar på länken till e-postinbjudan, men får bara en tom sida framför mig. Vad gör jag?

Du bör först kontrollera vilken webbläsare du använder. Siqni fungerar i alla webbläsare förutom Internet Explorer på grund av säkerhetsproblem i just den webbläsaren.

Jag är intresserad av hur anonymiseringen har genomförts. Hur är min e-postadress och länk ansluten?

En personlig länk skapas av systemet för varje medarbetare som svarar på enkäten via e-post. Varken The Siqnificant Company Oy eller den genomförande organisationen ser inte kopplingen mellan e-postadressen och länken. Således kan inte The Siqnificant Company (och kommer inte) någonsin rapportera svaren från enskilda deltagare.

Varför är min e-postadress och länk länkad? Är Siqni verkligen helt anonymt att svara på?

Länken som skickas via e-post är unik för varje deltagare eftersom vi kan övervaka undersökningens svaraktivitet och påminna dem vid behov. Det är också viktigt att en person besvarar enkäten endast en gång. Dessutom sorteras svaren för rapportering enligt kundföretagets organisationsstruktur. Om det finns för få deltagare för att skydda anonymiteten presenteras inga resultat i dessa avseenden. Deltagarinformation, inklusive den unika länken, lagras i en annan databas än det faktiska svarsdatat. Det är inte möjligt att kombinera dessa två uppgifter, så svaren är verkligen helt anonyma.

I slutet av Siqni-undersökningen beställde jag en sammanfattning av mina egna svar på min e-post. Meddelandet kom inte fram av någon anledning. Är det fortfarande möjligt för mig att få mina egna svar för mig själv?

Såklart! Du kan beställa dina egna rapporter genom att skicka ett meddelande till info@siqni.fi så får du dem i ett separat meddelande som tre separata rapporter. Anledningen till att deltagaren får Siqnis svar i tre olika rapporter är att dessa i viss utsträckning kan inkluderas i 1-2-1 diskussioner med chefen om de vill. Om deltagaren bara vill diskutera fem relevanta faktorer för sig själv men inte vill avslöja sina öppna kommentarer, gör separata rapporter detta möjligt.

Jag svarar på Siqni-frågan med en PIN-kod. Är det möjligt för mig att få egna rapporter för mig själv?

Självklart. På den sista sidan i undersökningen kan du ange önskad e-postadress i fältet och du kommer att få dina personliga rapporter.

Fel: Kontaktformulär hittades inte.

Sulje ikkuna ja jatka selailua